hirdetés

Több ezer ausztrál fogadta Ukrajna “büszkeségét”, a világ legnagyobb teherszállító repülőgépét

Több ezer ausztrál fogadta Ukrajna "büszkeségét", a világ legnagyobb teherszállító repülőgépét
kép forrása: http://economics.unian.ua/

Kijev, 2016. május 15., vasárnap (MTI) – Több ezer kíváncsi érdeklődő fogadta az ausztráliai Perthben a világ legnagyobb légi teherszállítóját, az ukrán An-225 Mrija (Álom) elnevezésű repülőgépet – adta hírül az ukrán sajtó vasárnap.

 

Az ukrán Antonov repülőgépgyár által a nyolcvanas évek közepén tervezett gép máig Ukrajna egyik  legnagyobb büszkesége. Az An-225 Mrija 640 tonnás maximális felszálló tömegével jelenleg a világ legnehezebb repülőgépe, amely 250 tonna hasznos teher szállítására képes. Hossza 84 méter, száranyainak fesztávolsága 84,4 méter.

A gép kedden indult el aKijev közeli, Hosztomelben lévő repülőtérről Prágába 21 fős személyzettel a fedélzetén. Onnan egy 130 tonnás áramfejlesztővel indult tovább Ausztráliába. Az óriás gép felszállását a cseh fővárosban is több százan kísérték figyelemmel.

A gép háromszor szállt le útban Perth felé, Türkmenisztánban, Indiában és Malajziában. Az ausztrál városban 48 órát tölt, onnan Németországba repül.

Utoljára 1988-ban érkezett An-225-ös szállító repülőgép Ausztráliába.

http://economics.unian.ua/industry/1345736-gordist-ukrajini-tisyachi-avstraliytsiv-zustrichali-naybilshiy-v-sviti-litak-an-225-mriya-foto-video.html

 

Több ezer ausztrál fogadta Ukrajna "büszkeségét", a világ legnagyobb teherszállító repülőgépét
kép forrása: economics.unian.ua
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail