hirdetés

Szerződést hosszabbít a szövetség a női vízilabda-válogatott kapitányával

biro-attila_ak
Fotó: waterpolo.hu

 Budapest, 2016. február 2., kedd (MTI) – Szerződést hosszabbít a szövetség Bíró Attilával, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitányával. A megállapodás a 2017-es budapesti világbajnokság végéig szól.

 

Bíró Attila vezetésével januárban Európa-bajnok lett a csapat Belgrádban, az első hellyel egyszersmind kvótát is szerzett a nyári riói olimpiára.
“Komoly mérföldkőhöz érkeztünk, az elkövetkezendő másfél év alapjaiban határozhatja meg a szakág megítélését – nyilatkozta a sportági szövetség (MVLSZ) honlapjának a szakember, megemlítve, hogy a folytatásról szóló szerződést ugyan még nem írták alá, de “már csak formaságok vannak hátra”. – Az, hogy első magyar csapatként kiharcoltuk az olimpiai részvételt, önmagában nem kis fegyvertény, ám nem szeretnénk megállni.”

Az ötkarikás esélyeket illetően a kapitány leszögezte: csapatával a győzelemért utazik majd Rióba.
“Ebben mindenki biztos lehet! Viszont egy olimpia semmihez sem hasonlítható verseny, a lélektani tényezőknek még nagyobb jelentősége lesz” – tette hozzá.
Bíró Attila a belgrádi győzelem után másfél héttel adott interjúban kiemelte, hogy az olimpia után “következhet a hazai világbajnokság, ami jó, ha egyszer adódik az ember életében, szóval a lehetőség adott, hogy igazán nagyot alkossunk”.

A szakvezető kitért rá, hogy a belgrádi Eb-győzelemnek külön értéke van.
“A női vízilabdának érezhetően megdobja a tetszésindexét egy effajta siker – fogalmazott, majd így folytatta: tíz-tizenöt éve is fejlődőben volt ugyan a női póló, ám az azóta eltelt idő hozta meg igazán a változást.
“Vagy kétszáz százalékot javult nézhetőségben, taktikában, küzdésben, fizikai állóképességben, lövő erőben” – mondta.

A felvetésre, hogy az európai csapatokkal felveszi a válogatott a versenyt, a tengerentúliak elleni erőpróba viszont jóval nehezebbnek ígérkezik, Bíró Attila kiemelte, hogy az ausztrálok, de legfőképpen a világbajnok amerikaiak milyen férfias vízilabdát játszanak.
“Éppen ezért nem meglepetés, hogy a következő fél évben több erőfejlesztés szerepel majd a programban. Utóbbi csapat momentán kilóg fölfelé a mezőnyből, ám nem legyőzhetetlen, bizonyítja ezt a kazanyi világbajnokság is, amelyen az olaszok csak elkapták őket. Biztos vagyok abban, hogy ellenük sem leszünk majd esélytelenek” – nyilatkozta a waterpolo.hu-nak a női válogatott szövetségi kapitánya.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail