hirdetés

Széll Tamás, az Onyx étterem séfje jutott be a Bocuse d’Or európai döntőjébe

Széll Tamás séf jutott be a Bocuse d'OR európai döntőjébe
Budapest, 2016. február 18. Széll Tamás, az Onyx étterem séfje, a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny Budapesten megrendezett magyarországi döntőjének nyertese az eredményhirdetésen a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2016. február 18-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

 Budapest, 2016. február 18., csütörtök (MTI) – Széll Tamás, a budapesti Onyx étterem séfje nyerte csütörtökön a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny Budapesten megrendezett magyarországi döntőjét, és ezzel a lehetőséget arra, hogy az országot képviselje az európai kontinensdöntőn május 10-11-én, szintén Budapesten.

 

A világ egyik legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai döntőjébe jutásért hat séf versengett: Széll Tamás – segédjével, Szabó Kevinnel – Pohner Ádám (Olimpia Étterem), Győrffy Árpád (Kollázs), Sándor Rodrigo (Costes Downtown), Szabó László (Sodexo) és Volenter István (67 Étterem és Bistro) séf és commis-ja (segédje) felett aratott győzelmet. A szakmai zsűri a döntősök által meghívott, egy-egy, őket képviselő magyar séfből, valamint hat további nemzetközi szaktekintélyből állt.

Széll Tamás már tapasztalt versenyzőként indult a versenyen, hiszen 2013-ban Magyarországot képviselve a 10. helyen végzett Lyonban, a Bocuse d’Or világdöntőjén.
“Nagyon szép munkát végeztünk a mai napon, elégedett vagyok vele. A tapasztalataimat kihasználva sokkal koncentráltabban tudtam felkészülni és hatékonyabban dolgozni” – mondta teljesítményéről az MTI-nek Széll Tamás.

“Kőkemény munka kezdődik most, de csapatban dolgozunk. Az ötletelés után állunk neki az edzéseknek, a versenykörülmények és a versenyidő gyakorlásának. Szerintem hatékonyan tudunk felkészülni, ráadásul az európai döntő itt lesz Budapesten: sokan állnak majd mögöttem” – tette hozzá a séf.

A magyarországi döntősök már most az európai döntő – magyar – alapanyagaival dolgozhattak: a halételhez szolgáló dunai kecsege és kaviárja, valamint a hústál alapjául szolgáló gímszarvasborjúcomb és -gerinc.

A Bocuse d’Or történetében ez lesz az első alkalom, hogy a kontinensdöntő mindkét versenyételének fő összetevője a vendéglátó nemzet konyhájának alapanyagai közül kerül ki, ráadásul a versenyhez kapcsolódó eseményeken kizárólag magyar borokat szolgálnak fel.

Májusban Budapesten Széll Tamás mellett további 19 ország képviselője verseng a Bocuse d’Or Europe 2016-os címért. 2017-ben, a lyoni világdöntőn az amerikai, az európai és az ázsiai kontinentális döntő legjobbjai, összesen 24 ország séfje vesz majd részt.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 Hozzászólás: Széll Tamás, az Onyx étterem séfje jutott be a Bocuse d’Or európai döntőjébe

Hozzászólás lezárva.