hirdetés

Látványos programokkal ünnepli ötödik születésnapját az etyeki Korda Filmpark

Látványos programokkal ünnepli ötödik születésnapját az etyeki Korda Filmpark
forrás: kordafilmpark.hu

Székesfehérvár, 2016. április 6., szerda (MTI) – Látványos kaszkadőr bemutatóval veszi kezdetét szombaton az a programsorozat, amelyet a fennállása ötödik évfordulóját ünneplő etyeki Korda Filmpark szervez.

 

A filmpark tájékoztatása szerint a létesítmény 2011-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Etyeken készült többek között a Borgiák (The Borgias) című tévésorozat két évada, a Pokolfajzat (Hellboy) 2 – Az Aranyhadsereg című játékfilm, Az idők végezetéig – A katedrális című tévésorozat folytatása, a Kaméleon, a Valami Amerika 2, a Mentőexpedíció, valamint számos magyar és külföldi videoklip és reklámfilm is.

A jubileumi év programsorozatának első eseményeként szombaton a Kaszkadőr Akadémia várja a látogatókat. Gulyás-Kiss Zoltán, az akadémia vezetője a New York utca díszletében nyilvános gyakorlatot, majd szakmai bemutató tart, de a Kaszkadőr Akadémia növendékei is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

A filmpark a hétvégén az Etyeki Piknik tavaszi rendezvényén is jelen lesz: az Újhegyen, a Piknik Ligetben profi filmes sminkes csapat várja azokat a vendégeket, akik élethű lőtt sebbel, horzsolással, vágással vagy monoklival szeretnének hazatérni.

Az első magyar filmes témaparkot 2011. június 21-én adták át. A több mint egymilliárd forintból megvalósult tematikus park 1400 négyzetméteres kiállítócsarnokból, 8000 négyzetméteren elterülő középkori díszletvárosból és étteremből áll.

A kiállítócsarnokban a látogatók a Túrkeve melletti Pusztatúrpásztóról származó világhírű Korda fivérek, Korda Sándor, Korda Zoltán és Korda Vince életútjának főbb állomásait ismerhetik meg. A csarnok másik részében a mozgókép története elevenedik meg a kiállított muzeális tárgyakon keresztül, valamint a filmkészítés folyamatába is bepillantást nyernek a vendégek.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Szólj hozzá elsőként!

Hagyj üzenetet!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.


*