hirdetés

Gyurta Dániel az UTE utánpótlás-nevelését támogatja

Gyurta Daniel UTE
forrás: uszas.ute1885.hu

Budapest, 2016. február 2., kedd (MTI) – Az Újpesti Torna Egylet utánpótlás-nevelésére fordítja a Magyar Úszó Szövetségtől (MÚSZ) kapott támogatásának egy részét Gyurta Dániel, az UTE olimpiai, világ-, és Európa-bajnok úszója.

Az UTE keddi közleménye szerint a 26 éves sportoló azt mondta, a lila-fehér klub a legrégebben működő hazai nagy egyesület, amely a legtöbb olimpiai bajnokot adta az országnak.

“Rólunk sokan tudják, hogy nagyszülőkig visszamenőleg elkötelezett Újpest drukkerek vagyunk, nagypapám rengetegszer vitt ki engem és Gergely öcsémet mérkőzésre, amikor még gyermekek voltunk” – idézte Gyurtát a közlemény, amely emlékeztetett rá: “a Magyar Úszó Szövetség kiemelkedő úszóinkkal szerződést kötött, hogy a lehető legeredményesebben tudjanak szerepelni a 2016. évi olimpián, illetve hogy vegyenek részt a 2017. évi hazai rendezésű világbajnokság népszerűsítésében.”

Gyurta kiemelte, “rendkívül megtisztelőnek” tartja, hogy részt vehet a hazai vb népszerűsítésében, ugyanakkor úgy gondolta, “további nemes célokat is szolgálhat” a MÚSZ-tól kapott támogatásból. Hozzátette, az elmúlt négy évben, amióta az UTE színeiben versenyez, látja, hogy milyen komoly utánpótlás-nevelés zajlik minden szakosztályban.

“Azt is tapasztaltuk, hogy az egyesület vezetése minden körülmények között biztosítja nekünk a professzionális munkához szükséges nyugodt körülményeket, szakmai feltételrendszert, anyagi biztonságot és átláthatóságot, amely a világszínvonalú eredmények eléréséhez elengedhetetlen” – nyilatkozta a 200 méteres mellúszás londoni olimpiai bajnoka.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail