hirdetés

Ezer lámpás éjszakája Budapesten

Ezer lámpás éjszakája Budapesten
Budapest, 2016. május 29. Résztvevõk világító léggömböket engednek a magasba az eltûnt gyermekek világnapjához kapcsolódó, Ezer lámpás éjszakája elnevezésû rendezvényen Budapesten, az 56-osok terén 2016. május 29-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Budapest, 2016. május 25., szerda (MTI) – Tavaly egy kisvárosnyi gyerek eltűnését jelentették a rendőrségnek – hívta fel a figyelmet az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódó Ezer Lámpás Éjszakája programot szervező cég az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Hermon körözési nyilvántartási rendszere szerint 16 429 14-18 éves fiatal eltűnésével összefüggésben rendeltek el nyomozást, míg a 14 év alattiaknál 2850 esetben kellett mozgósítani a nyomozó hatóságot. Összességében 19 279 körözést indítottak el a rendőrök tavaly a 18 évnél fiatalabbak eltűnésével kapcsolatban. Jelenleg több mint 4 ezer kiskorút nem találnak a szülők és a hozzátartozók.

Az eltűnt gyermekek világnapja május 25., ehhez kapcsolódóan vasárnap hatodik alkalommal rendezik meg az Ezer Lámpás Éjszakája programsorozatot. A kampányban 13 város vesz részt, minden helyszínen jótékonysági koncertekkel, családi és gyerekprogramokkal, valamint bűnmegelőzési tanácsadással hívják fel a figyelmet a csellengés veszélyeire.

A vasárnapi programokon több mint hatvan együttes és énekes vállal szerepet, a társadalmi célú rendezvényen többek közt olyan fellépők állnak majd színpadra, mint Curtis, Radics Gigi, a Holdviola, Nagy Feró és a Beatrice, a Sugarloaf, a Ladánybene 27, a Belmondo, ByeAlex és a Slepp.

Az eseményen 12 ezer világító lufit engednek a magasba, így szeretnék jelezni, hogy minden gyereket hazavárnak.

Ezer lámpás éjszakája Budapesten
Budapest, 2016. május 29.
Drónnal készült felvételen résztvevõk világító léggömböket engednek a magasba az eltûnt gyermekek világnapjához kapcsolódó, Ezer lámpás éjszakája elnevezésû rendezvényen Budapesten, az 56-osok terén 2016. május 29-én.
MTI Fotó: Ruzsa István
FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail