hirdetés

Elkészült a Hungaroringen az újraaszfaltozás

Elkészült a Hungaroringen az újraaszfaltozás
Mogyoród, 2016. április 14. Nemzeti színû szalag a Hungaroring újraaszfaltozott pályájának avatásán 2016. április 14-én. MTI Fotó: Marjai János

Mogyoród, 2016. április 14., csütörtök (MTI) – Befejeződött a Hungaroring újraaszfaltozása, az új pályacsíkot hivatalosan csütörtökön avatták fel a mogyoródi Forma-1-es világbajnoki futamnak is otthont adó létesítményben.

 

Az avatást megelőző sajtótájékoztatón Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta, a felújításhoz több mint 500 millió forint saját forrást használt fel a cég, s 5500 tonna aszfalt került lefektetésre 57 ezer négyzetméteren.

“A munkálatokon százan dolgoztak, lekerült 7500 darab vízelvezető szegély, 2500 rázókődarab, a szegélykövet pedig 3962 méteren cserélték le” – részletezte az elvégzett munkát Gyulay, hozzátéve, hogy az elmúlt években többször tettek már ígéretet a felújításra.

“A Hungaroringet 2010-ben vette át az új menedzsment, s bár sok nehézséggel kellett szembenézni, az elmúlt öt évben négyszer nyereséges évet zárt a pálya üzemeltetője” – mondta Gyulay, s kiemelte, hogy az idén szeptemberre minden tartozását letudja majd a cég.

Az elnök-vezérigazgató azt is elmondta, hogy az újraaszfaltozás csak egy része volt a felújításnak, a továbbiakat már állami segítséggel valósítják meg.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter hangsúlyozta, hogy a Forma-1-es futam megrendezésére immár 2026-ig érvényes szerződés van, de ennek a pénzügyi feltételei a korábbiaknál sokkal jobbak. Hozzátette, a 2017-es állami költségvetési tervezetben “jelentős forrás került elkülönítésre” a Hungaroring további fejlesztésére.

A mogyoródi pályán jövő hétvégén, a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyarországi futamán hajtanak először versenyautók az új pályacsíkra.

Seszták Miklós; Gyulay Zsolt
Mogyoród, 2016. április 14.
Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Gerstl Péter, a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke és Eppel János, a Porsche Hungária ügyvezetõ igazgatója (b-j) a Hungaroring újraaszfaltozott pályájának avatásán 2016. április 14-én.
MTI Fotó: Marjai János

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail