hirdetés

Elkészült az ötszázezredik autó a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban

mercedes_jubileum
illusztráció

Kecskemét, 2016. február 15., hétfő (MTI) – A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában elkészült az ötszázezredik autó, amely egy kozmoszfekete színű CLA modell – tájékoztatta a Mercedes-Benz gyár hétfőn az MTI-t.

 

 

A termelési jubileum megünneplésének alkalmából február 9-én a gyárba látogatott Orbán Viktor miniszterelnök, egyúttal találkozott a január 1-jén kinevezett új gyárigazgatóval, Christian Wolff-fal – olvasható a Mercedes közleményében.

A tájékoztató idézte a gyár igazgatóját, aki kiemelte, egy 15 millió eurós beruházás keretében innovatív logisztikai fejlesztés valósul meg a gyárban. Az árukosaras logisztikai rendszer bevezetéséhez az ellátási folyamatok gyökeresen megváltoztak. Az építési munkálatok 2016 elején kezdődtek, és várhatóan nyárig befejeződnek.

A közlemény szerint az első Magyarországon is gyártott termék a B-osztály volt; míg 2013-ban a négyajtós CLA coupé, illetve 2015 januárjában a CLA Shooting Brake gyártását is megkezdte a kecskeméti gyár. Az utóbbi két modell kizárólag Kecskeméten készül.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. majdnem négyezer munkavállalónak biztosít munkát és 32 magyarországi beszállítóval dolgozik.
A Mercedes-Benz a 2012 márciusában megnyitott gyárba eddig több mint 1 milliárd eurót fektetett be.
A kecskeméti gyár a nemzetközi Mercedes-Benz Cars gyártási hálózatának része a kompaktautó termelési hálózaton belül.

A kompaktautók továbbra is sikeresek a Mercedes-Benznél: januárban 45.840 ügyfél döntött A- vagy B-osztályos Mercedes-Benz, CLA, CLA Shooting Brake vagy GLA vásárlása mellett. Az előző év azonos időszakához viszonyított eladások ezzel 35,9 százalékkal emelkedtek. Az elmúlt évben 25,8 százalékkal növekedett világszerte a kompaktmodellek eladása, ami összesen 582.531 jármű eladását jelentette – olvasható a közleményben.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail