hirdetés

Bridzs Európa-bajnokság a Groupama Arénában

Bridzs Európa-bajnokság a Groupama Arénában
forrás: commons.wikimedia.org

Budapest, 2016. február 16., kedd (MTI) – A Groupama Aréna kongresszusi termeiben rendezik meg június 16. és 26. között az 53. bridzs csapat Európa-bajnokságot.

 

A kontinens legnagyobb presztízsű válogatott versenyére várhatóan több mint 500 bridzselő érkezik majd Budapestre.

A nem olimpiai sportágak sajtószolgálata emlékeztet rá, hogy a sportágban a csapat Eb-t a páros években tartják. Minden ország nyílt, női és szenior (60 év fölöttiek) kategóriában egy-egy négy-hat fős csapatot indíthat, ezeken kívül Budapesten női páros versenyszámot is rendeznek.

Magyarország – noha az 1937-as, első bridzs-világbajnokság helyszíne a budapesti Vigadó volt – először rendez kontinensviadalt. A legutóbbi csapat Eb-n a magyar nyílt együttes a 12. helyen végzett 18 csapatos csoportjában, így nem jutott be a rájátszásba.

A számítások szerint a budapesti Eb megrendezéséhez magyar részről pontosan 52 munkatársra lesz szükség – ez éppen egy pakli francia kártya lapjainak száma -, így mindenki kódnevet fog kapni: a főszervező a pikk ász lesz, a legkisebb részben közreműködő pedig a treff kettes.

Az eseményhez kapcsolódóan a Magyar Bridzs Szövetség a Bridzsakadémiával együttműködve ingyenes kezdő bridzstanfolyamot indít a médiában dolgozók számára.

groupama_arena
forrás: hu.wikipedia.org
FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail