hirdetés

Bérlakásokat adott munkavállalóinak a Mercedes-Benz Gyár

Bérlakásokat adott munkavállalóinak a Mercedes-Benz Gyár
Kecskemét, 2016. május 10. Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke (b2) és Ács László, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. HR-igazgatója (j) negyven felújított bérlakás átadási ünnepségén Kecskeméten 2016. május 10-én. A Mercedes-Benz Gyár Magyarországon bérlakásprogramot indított Kecskemét városával és a KIK-FOR Kft.-vel együttmûködésében. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Budapest, 2016. május 10., kedd (MTI) – Negyven bérlakást adott át munkavállalóinak a Mercedes-Benz Gyár Kecskeméten, amelyeket az alkalmazottak kedvezményesen bérelhetnek. A bérlakásprogram célja a munkavállalók motiválása – közölte a vállalat kedden az MTI-vel.

 

A közlemény szerint a vállalat által nyújtott támogatás révén 34 kisebb, 43 négyzetméteres, valamint 6, egyenként 51 négyzetméteres összkomfortos lakást vehettek át a dolgozók. A pályázatok elbírálásakor a cég – az üzemi tanáccsal egyeztetett szempontok alapján – figyelembe vette a vállalatnál eltöltött időt, a gyárban dolgozó hozzátartozók számát, a pályázó gyermekeinek számát, valamint az állandó lakóhely Kecskeméttől való távolságát is. Fontos szempont volt az is, ha valaki egyedülálló szülőként pályázott.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. közel négyezer munkavállalót foglalkoztat. A most átadott bérlakásokba 40 dolgozó – a családtagokkal együtt 63 személy – költözött be. A bérlők közül harmincketten a termelésben, nyolcan irodában dolgoznak.

 

Bérlakásokat adott munkavállalóinak a Mercedes-Benz Gyár
Kecskemét, 2016. május 10.
Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke (j) és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester (j2) átadja a szimbolikus kulcsot Kárpáti Zoltánnak (b2) és Kárpáti Líviának (b) a negyven felújított bérlakás átadási ünnepségén Kecskeméten 2016. május 10-én. A Mercedes-Benz Gyár Magyarországon bérlakásprogramot indított Kecskemét városával és a KIK-FOR Kft.-vel együttmûködésében.
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetésének elnöke a közlemény szerint hangsúlyozta: a legjobb minőség csak elkötelezett és elégedett munkavállalókkal lehetséges; a vállalat Magyarország egyik meghatározó foglalkoztatójaként példát szeretne mutatni abból, hogyan érdemes mobilitásra ösztönözni az álláskeresőket, illetve erősíteni a munkavállalók motivációját.

Minda Imre László, a kivitelezést végző KIK-FOR Kft. ügyvezető igazgatój közölte: a bérlőkijelölési jogot öt évre értékesítették a Mercedes számára, a felújított lakások bérleti díját, a rezsit, a parkolók használati díját a bérlők fizetik. A Mercedes az ötéves időtartamra garantálja a lakások 100 százalékos kihasználtságát.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere a közlemény szerint kifejtette: az elmúlt években elsősorban a szakemberek képzésének elindításán volt a hangsúly, most arra kell összpontosítani, hogy a Kecskemétre érkező munkavállalók valódi otthonra leljenek a városban.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail